COACHING MEDIÁCIÓ
Business coaching

Business Coaching

A business coaching-ot általában céges felső-és középvezetők vesznek igénybe, ahhoz, hogy fejlesszék vezetői készségeiket, időgazdálkodásukat, kommunikációs készségeiket, illetve számtalan más területen megtalálják a fókuszt és személyes szakmai céljukat.

 

A business coaching során a coach nem tanácsot ad, hiszen kliense nem egy tanácstalan ember, hanem egy sikeres döntéshozó vezető. Egy sikeres vezetőnek miért van akkor szüksége coachra? Mert még sikeresebb akar lenni!

 

 Milyen témakörök kerülhetnek feldolgozásra az business coachingban?

 • Vezetői feladatra való felkészülés
 • Magatartás és vezetői kompetenciák fejlesztése
 • Időgazdálkodás fejlesztése
 • Fókusz kialakítása és megtartása
 • Konfliktusok kezelése, feloldásának elősegítése
 • Hatékony vezetés és érdekérvényesítés
 • Karrier tanácsadás
 • Szervezeti átstrukturálás és hatékonyság javítás

 

Mire számíthat a coaching során?

Egyéni coaching esetén az egyes találkozókon egy-egy aktuális probléma megfogalmazása után kérdések és visszajelzések segítségével a kiutakban gondolkodunk. A hangsúlyt az erősségekre és a fejlődési tartalékokra helyezzük, nem pedig a hiányosságokra. Ebben a munkamódban egy-egy válsághelyzet éppen a konstruktív változás és fejlődés kiindulópontja.

A coaching tehát egy hosszabb folyamat, amely állapotfeltárással, szükségletfelméréssel, és a coach konkrét munkajavaslatával indul. A találkozók során beszélgetések keretében az aktuális helyzetekből indulunk ki, és jutunk el az új célkitűzésekhez, és a megoldandó feladatokhoz. A coaching célja tehát, hogy fokozza mások teljesítményét, és hangsúlyozza tanulási képességeit. A hatékony coaching őszinte és természetes, ösztönző és megerősítő, valamint megértő.

A coach a megbeszélések során nem ad konkrét tanácsot, meglátásaival csupán a megoldás felé tereli az ügyfelet. Minden problémás helyzetet igyekszik más megvilágításba helyezni, hogy kizökkentse a beszűkült tudatállapotból, miközben különböző kérdezéstechnikák segítségével ráhangolja egy új szemléletre, s apró lépésekkel aktivizálja a feledésbe merült energiákat.

 
A vezető a döntéshozáshoz ért, a coach a problémák megértéséhez és a megoldás lehetőségeinek feltérképezéséhez. Ezért értékes erőforrás a képzett üzleti coach és válik a coaching a nyertesek eszközévé!

 

Lépjen velünk kapcsolatba, hogy tapasztalt coachunk segítségével Ön is még sikeresebb vezetővé váljon!

Kapcsolatfelvétel
 • Laurus Fejlesztő Intézet
 • Laurus Fejlesztő Intézet
 • Laurus Fejlesztő Intézet
 • Virág
 • Laurus Fejlesztő Intézet
 • Gulácsi Bernadett
Dr. Gulácsi Bernadett

Dr. Gulácsi Bernadett

Intézetvezető

A LAURUS Fejlesztő Intézet örömmel várja megkeresését coaching és mediációs szol- gáltatásainkkal kapcsolatban, hogy az Ön fejlődését is támogassuk.


Coaching | magánszemélyek és cégek részére Coaching | magánszemélyek és cégek részére

A coaching egy személyes fejlesztő módszer, amivel segítünk ügyfeleinknek megtalálni saját személyes céljaikat munkájukban és magánéletükben, és támogatjuk ezen az úton elindulni.

 
A coaching segítségével magabiztosabbnak, sikeresebbnek érzi magát. Life-coaching szolgáltatásunk keretében inspirációt kap és a céljaira való fókuszálásban, fejlődésben támogatjuk, míg stílus coaching keretében segítünk, hogy az elért változások a külvilág számára is érzelkelhetőek legyenek és megújult külsejével még magabiztosabb és eredményesebb legyen. További szolgáltatásaink között segítünk én-márkája kialakításában is, hogy megfelelő kommunikációval üzleti sikereket érjen el.

 

A coaching nem terápia és nem is tanácsadás. A jelenre és a jövőre fókuszálunk és nem mondjuk meg ügyfeleinknek, hogy mit csináljanak, hiszen nincs is egységes recept, hanem eszközöket adunk, hogy ügyfeleink maguknak segíthessenek és a folyamamtosan változó világban talán ez a legfontosabb. tovább

A coaching egy olyan személyes fejlesztő módszer a cégek számára, amely inspiráló légkörben a vezetők fejlesztésében és a szervezet hatékonyságának növelésében nyújt segítséget. A coaching megoldás- és eredményorientált, professzionális munkakapcsolat, amely során a coach elősegíti, hogy ügyfele hatékonyabban valósítsák meg céljait, miközben tanul és fejlődik.


Az executive coaching  és business coaching során a beszélgetések alkalmával  a coachee fejlesztheti a vezetői problémamegoldó, konfliktuskezelő, kommunikációs képességét, folyamatszervezési- és időgazdálkodási módszereit, tárgyalási-, előadói stílusát, valamint a szervezeti tényezőkön kívül a személyes hozzáállásnak, az érzelmeknek, a céloknak és a személyes  életstratégiáknak is nagy jelentősége van. A coach a folyamat során nem tanácsot ad, hiszen ügyfele nem egy tanácstalan ember, hanem egy sikeres döntéshozó vezető, akinek azért van szüksége coachra, hogy még sikeresebb legyen! tovább

Mediáció | magánszemélyek és cégek részére

A mediáció a viták rendezésének olyan békés módja, amelyben a szemben álló felek egy független és elfogulatlan szakértő személy, a mediátor segítségével hoznak létre egyezséget. A mediációs eljárás magánszemélyek számára sokkal gyorsabb, békésebb, hatékonyabb és költségkímélőbb, mint a hosszan tartó pereskedés.

A mediáció sokat tud segíteni többek között párkapcsolati illetve családon belüli konfliktusok esetén. Érdemes mediátorhoz fordulni, ha problémák vannak a házasságában, úgy érzi nem tud már párjával kommunikálni vagy szeretné rendbe hozni kapcsolatukat. Amennyiben már  eldöntötték, hogy elválnak és szeretnék a válást gyorsan és intelligensen lebonyolítani, válási mediációval egy közvetítő segítségével a saját maguk is megegyezhetnek a feltételekről és nem egy hosszas bírósági eljárásban döntenek majd jövőjükről. Természetesen alkalmazható a mediáció az élet más területén is, mint például az iskolai konfliktusok esetén.

Amennyiben úgy dönt, hogy konfliktusát szeretné gyorsan, hatékonyan, kulturált és költségkímélő megoldással rendezni, a LAURUS Fejlesztő Intézet tapasztalt mediátorai örömmel állnak rendelkezésékre. tovább

Amennyiben munkahelyén, cégében vagy abban a szervezetben, ahol dolgozik, konfliktusok merülnek fel a szervezeten belül vagy külső partnerekkel és szeretné a helyzetet békésen és gyorsan rendezni, a mediáció kiváló lehetőséget biztosít.


Gazdasági mediációval gyorsan és alacsony költségekkel lehet rendezni az üzleti-, kereskedelmi- és a pénzügyi vitákat egy harmadik közvetítő fél bevonásával. Ezekben a helyzetekben különös jelentősége van a gyors döntéshozatalnak, a kiépített kapcsolatrendszer és a jó hírnév fenntartásának, ezért az üzleti mediáció széles körben alkalmazható, például vitába keveredett üzleti partnerek között, cégvezetésen belüli személyi problémák, munkaügyi konfliktusok, vagy hibás teljesítésből illetve nemfizetésből eredő követéskezelés megoldására. A bírósági úttal szemben a mediációs eljárás során az elhangzott információk a felek között maradnak és hosszas pereskedés helyett a felek saját maguk hozhatnak döntés. tovább