COACHING MEDIÁCIÓ

 

A coaching bemutatása

 

A coaching hazánkban egy viszonylag új, de egyre gyakrabban alkalmazott személyes fejlesztő módszer, amely során inspiráló légkörben segítjük ügyfeleinket, hogy megtalálják személyes céljaikat munkájukban és magánéletükben, hogy harmonikus, kiegyensúlyozott és boldog életet éljenek.

A coaching tehát egy megoldás- és eredményorientált, professzionális munkakapcsolat, amely során a coach elősegíti, hogy ügyfeleink hatékonyabban valósítsák meg céljaikat, miközben tanulnak, és fejlődnek. A coaching folyamata teljesen egyedi, nincsenek általános sémák, abban segít, amit Ön szeretne elérni és ennek eléréséhez a coach legfőképp kérdésekkel, különböző technikákkal segít új meglátásba helyezni problémákat, élethelyzeteket, célokat, miközben a pszichológia, szociológia és személyes fejlesztés valamint mentorálás egyes elemeit használja.
A folyamat nagyon izgalmas, minden alkalommal érzi, hogy történik valami és új meglátásba kerülnek az eddigi elakadásai.

A coaching tudásfrissítés. Coacholni valakit annyit jelent: segíteni, hogy megtalálja saját válaszait azokra a kérdésekre, amelyek a problémákkal való szembesüléskor felmerülnek. A coaching segít elérni a kitűzött célokat, képessé tesz a változásra, és arra, hogy a coachee más szemüvegen keresztül lássa az őt körülvevő világot, szakmai és/vagy magánélete sikeres legyen.  A coaching olyan  tükröt tart az egyén elé, amelyben nyomon követheti működését, és azokat a képességeit, amelyek a változás felé vezethetik. A coach szerepe, hogy segítsen távolságot tartani a történésekkel,és hogy a coachee számára megvilágosodjon a saját maga valósága. A coaching nem tanítást jelent, hanem a tanuláshoz való hozzásegítést.

Miben különbözik a coaching más módszerektől?

A coaching nem egyéni tréning. A tréning egy strukturált, oktatási anyag központú folyamat, amely abból indul ki, hogy az ügyfél hatékonysága azzal növelhető, ha a tréner útmutatásai alapján elsajátít egy új ismeretet, készséget, vagy gondolkodásmódot. A coaching az egyéni megoldásra és rejtett képességekre koncentrál.

A coaching nem tanácsadás. A coaching alapelve, hogy az ügyfél tudja a választ a problémájára, csak emlékeztetni kell rá. Az általános receptek és kész megoldások gátjává válnak az alkotó gondolkodásnak.

A coaching nem terápia. A coach fejlődési- és teljesítmény modellek mentén értelmezi az ügyfél problémáit. Fejleszt, hatékonyabbá tesz, és nem gyógyít.

A terápia a múltra és a probléma okainak feltárására, újszerű megértésére összpontosít. A coaching a jelenből kiindúlva a jövőre fókuszál, és a megoldás hogyanjára helyezi a hangsúlyt. A coaching munka majd kétharmada a megoldáshoz vezető tettek megvalósításának támogatása, a sikerek megünneplése, a kudarcok tanulságainak feldolgozása, és új tervek kidolgozása.

A coaching nem jobb, hanem más mint az itt felsorolt módszerek. Mindegyik módszernek megvan a maga indikációja, szerepe, és a gyakorlatban ezek a módszerek jól kiegészítik egymást.
 

Milyen területeken alkalmazható a coaching?

A coaching egy olyan módszer, amely az élet bármely területen alkalmazható, ahol valaki fejlődni szeretne. Life-coaching keretében a személyes célok megvalósításában tudjuk támogatni, a business coaching és executive coaching a vezetői készség fejlesztésében segítünk, és amennyiben szeretné, ha a coaching során szert tett nagyobb önbizalom és magabiztosság a környzete számára is még nyilvánvalóbb legyen, stílus coaching szolgáltatásunkkal ebben is tudunk segíteni vagy akár a teljes én-márka építésben támogatjuk. Szolgáltatásainkról bővebben a magánszemélyek és cégek menüpont alatt olvashat.
 

Alkalmazott módszereink:

 • Rendszerfelállítás
 • NLP (Neuro Lingvisztikus Programozás)
 • TA (Tranzakció-analízis)
 • MBTI (Myers Briggs féle típus indikátor) személyiségtípus meghatározása
 • Feltáró és segítő kérdezés
 • Segítő visszajelzés
 • Asszertív kommunikáció 
 • 360 fokos értékelés
 • Önismereti tesztek
 • Gondolattérkép módszere
 • Értő figyelem, aktív hallgatás
 • Laurus Fejlesztő Intézet
 • Laurus Fejlesztő Intézet
 • Laurus Fejlesztő Intézet
 • Virág
 • Laurus Fejlesztő Intézet
 • Gulácsi Bernadett
Dr. Gulácsi Bernadett

Dr. Gulácsi Bernadett

Intézetvezető

A LAURUS Fejlesztő Intézet örömmel várja megkeresését coaching és mediációs szol- gáltatásainkkal kapcsolatban, hogy az Ön fejlődését is támogassuk.


Coaching | magánszemélyek és cégek részére Coaching | magánszemélyek és cégek részére

A coaching egy személyes fejlesztő módszer, amivel segítünk ügyfeleinknek megtalálni saját személyes céljaikat munkájukban és magánéletükben, és támogatjuk ezen az úton elindulni.

 
A coaching segítségével magabiztosabbnak, sikeresebbnek érzi magát. Life-coaching szolgáltatásunk keretében inspirációt kap és a céljaira való fókuszálásban, fejlődésben támogatjuk, míg stílus coaching keretében segítünk, hogy az elért változások a külvilág számára is érzelkelhetőek legyenek és megújult külsejével még magabiztosabb és eredményesebb legyen. További szolgáltatásaink között segítünk én-márkája kialakításában is, hogy megfelelő kommunikációval üzleti sikereket érjen el.

 

A coaching nem terápia és nem is tanácsadás. A jelenre és a jövőre fókuszálunk és nem mondjuk meg ügyfeleinknek, hogy mit csináljanak, hiszen nincs is egységes recept, hanem eszközöket adunk, hogy ügyfeleink maguknak segíthessenek és a folyamamtosan változó világban talán ez a legfontosabb. tovább

A coaching egy olyan személyes fejlesztő módszer a cégek számára, amely inspiráló légkörben a vezetők fejlesztésében és a szervezet hatékonyságának növelésében nyújt segítséget. A coaching megoldás- és eredményorientált, professzionális munkakapcsolat, amely során a coach elősegíti, hogy ügyfele hatékonyabban valósítsák meg céljait, miközben tanul és fejlődik.


Az executive coaching  és business coaching során a beszélgetések alkalmával  a coachee fejlesztheti a vezetői problémamegoldó, konfliktuskezelő, kommunikációs képességét, folyamatszervezési- és időgazdálkodási módszereit, tárgyalási-, előadói stílusát, valamint a szervezeti tényezőkön kívül a személyes hozzáállásnak, az érzelmeknek, a céloknak és a személyes  életstratégiáknak is nagy jelentősége van. A coach a folyamat során nem tanácsot ad, hiszen ügyfele nem egy tanácstalan ember, hanem egy sikeres döntéshozó vezető, akinek azért van szüksége coachra, hogy még sikeresebb legyen! tovább

Mediáció | magánszemélyek és cégek részére

A mediáció a viták rendezésének olyan békés módja, amelyben a szemben álló felek egy független és elfogulatlan szakértő személy, a mediátor segítségével hoznak létre egyezséget. A mediációs eljárás magánszemélyek számára sokkal gyorsabb, békésebb, hatékonyabb és költségkímélőbb, mint a hosszan tartó pereskedés.

A mediáció sokat tud segíteni többek között párkapcsolati illetve családon belüli konfliktusok esetén. Érdemes mediátorhoz fordulni, ha problémák vannak a házasságában, úgy érzi nem tud már párjával kommunikálni vagy szeretné rendbe hozni kapcsolatukat. Amennyiben már  eldöntötték, hogy elválnak és szeretnék a válást gyorsan és intelligensen lebonyolítani, válási mediációval egy közvetítő segítségével a saját maguk is megegyezhetnek a feltételekről és nem egy hosszas bírósági eljárásban döntenek majd jövőjükről. Természetesen alkalmazható a mediáció az élet más területén is, mint például az iskolai konfliktusok esetén.

Amennyiben úgy dönt, hogy konfliktusát szeretné gyorsan, hatékonyan, kulturált és költségkímélő megoldással rendezni, a LAURUS Fejlesztő Intézet tapasztalt mediátorai örömmel állnak rendelkezésékre. tovább

Amennyiben munkahelyén, cégében vagy abban a szervezetben, ahol dolgozik, konfliktusok merülnek fel a szervezeten belül vagy külső partnerekkel és szeretné a helyzetet békésen és gyorsan rendezni, a mediáció kiváló lehetőséget biztosít.


Gazdasági mediációval gyorsan és alacsony költségekkel lehet rendezni az üzleti-, kereskedelmi- és a pénzügyi vitákat egy harmadik közvetítő fél bevonásával. Ezekben a helyzetekben különös jelentősége van a gyors döntéshozatalnak, a kiépített kapcsolatrendszer és a jó hírnév fenntartásának, ezért az üzleti mediáció széles körben alkalmazható, például vitába keveredett üzleti partnerek között, cégvezetésen belüli személyi problémák, munkaügyi konfliktusok, vagy hibás teljesítésből illetve nemfizetésből eredő követéskezelés megoldására. A bírósági úttal szemben a mediációs eljárás során az elhangzott információk a felek között maradnak és hosszas pereskedés helyett a felek saját maguk hozhatnak döntés. tovább