Munkatársaink

 


Dr. Gulácsi Bernadett

Ügyvezető igazgató

Senior Coach, Szupervizor, Mediátor, Tréner 


 

Dr. Gulácsi Bernadett, Intézetvezető Személyes küldetés

A LAURUS Fejlesztő Intézet vezetése valamint a coach és mediátor munkám által nyújtott támogató tevékenység az önmegvalósítást jelenti számomra. Személyes célom, hogy másokat is segítsek megtalálni életcéljukat, és ezáltal felszabadult és örömteli életet éljenek. Ez az igazi siker, vagyis LAURUS számomra.

 

Mottó

„Mindig csak azok érnek el kiugró eredményeket, akik merik azt hinni, hogy van bennük valami, ami képes felülkerekedni a körülményeken.” (Bruce Barton)

 

Végzettség

okleveles közgazdász I okleveles jogász
okleveles mediátor I executive coach és mentor I professional life coach

 

Szakmai tevékenység

Jelenleg a LAURUS Fejlesztő Intézetet vezetem, senior coach és mediátorként aktívan részt veszek a cég működésében, továbbá szakmai kérdésekben kutatok, publikálok, képzéseket és előadásokat tartok.

A Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem valamint a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogi karának párhuzamos elvégzése után tanítottam a Budapesti Kommunikációs Főiskolán és OKJ-s képzéseken. Ezt követően üzleti területen dolgoztam egy magyar részvénytársaság majd egy nemzetközi ingatlanberuházó cégcsoport gazdasági illetve HR vezetőjeként.
A támogató, segítő szakma mindig érdekelt, tanulmányaim alatt sokat foglalkoztam filozófiával és pszichológiával, így vezető munkaköröm betöltése közben elvégeztem a Pázmány Péter Katolikus egyetem Mediátor posztgraduális képzését valamint több Coach képzést. Ezt követően saját cégemben egyrészt üzletviteli és jogi tanácsadást nyújtottam ügyfeleimnek, mellette mediátorként és coachként dolgoztam több hazai és nemzetközi cég és magánszemély számára, és megalapítottam a LAURUS Fejlesztő Intézetet, amelyben magas szintű Coaching és Mediációs szolgáltatsokat nyújtunk ügyfeleinknek.

 

A LAURUS Fejlesztő Intézet vezetése során elkötelezetten támogatom ügyfeleinket, akiknek személyes fejlesztése és sikeressége az elsődleges számomra. Közvetítői tevékenységemet a 001655/1 nyilvántartási szám alatt végzem, tagja vagyok az Országos Mediációs Egyesületnek (OME) valamint a Munkaügyi Közvetítői és Döntőbírói Szolgálat (MKDSZ) kinevezett tagjaként segítem a viták békés rendezését.

 

Nyelvismeret

angol, német, spanyol

 

Szervezeti tagságok

Mediáció:

Országos Mediációs Intézet (OME) - rendes tag

Munkaügyi Közvetítői és Döntőbírói Szolgálat (MKDSZ) – kinevezett tag 

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium - Regisztrált Közvetítő (mediátor) 

Coaching:

Üzleti Coach Egyesület - tag

ICF Coach klub - tag 

 


Zalai-Zempléni Zsófia

Partner

Consciousness Coach®, Mediátor, Alternatív módszerek specialistája


 

Mottó:

 „Aki a lényében rejlő ős tudást önmaga számára meghódította, mindent elért, ami emberileg elérhető; az élet és halál csak felületesen sebezheti, lényegében sérthetetlen és teljes.” (Weöres Sándor)

 

Végzettség

okleveles közgazdász I okleveles mediátor I consciousness coach 

Szakmai tevékenység:

A pszichológia, az antropozófia – tulajdonképpen az ember maga és annak működése – iránti fokozott érdeklődésem folyamatosan, születésemtől fogva végigkísérte az életemet. Mind orvos szüleim, mind művészi vénával megáldott további felmenőim messzemenően segítettek nekem abban, hogy e terület irányába mutatott érdeklődésem soha ne szunnyadjon el. Eredetileg közgazdász végzetséggel rendelkezem, míg a Pécsi Tudományegyetem Menedzsment és Üzleti Tanácsadás Szakirányán kiegészítő diplomát szereztem. A tanulmányaim befejezését követően, több külföldi szakirányú gyakorlati tapasztalatszerzést követően a Külügyminisztériumban helyezkedtem el, ahol sajtó, kultúra és protokoll ügyekkel foglalkoztam, diplomáciai kapcsolattartó voltam. Több éves, a Minisztériumban eltöltött munkám eredményeképpen pályázatot nyertem Madridba, mint sajtó- és kultúrattasé, valamint beosztott diplomata. Ezt követően átpályáztam Brüsszelbe, ahol az Európai Unió melletti a Magyar Állandó Képviseleten dolgoztam. A diplomácia világa által sokat tanultam a kultúrák közötti különbségek áthidalásáról, az emberi tulajdonságok, a kapcsolatok sokszínűségéről, a megfelelő kommunikáció fontosságáról, és legfőképpen arról, hogy mindenkiben ott van az a bizonyos plusz, amit ha észrevesz és él vele, akkor kiteljesedett és boldog élete lesz. A külszolgálat során két csodálatos kisgyermek nagyon boldog anyukájává váltam. Az első kisfiam érkezésével egy időben éreztem elérkezettnek az időt, hogy végre valóban azzal foglalkozzam, amivel mindig is nagyon szerettem volna, az emberi lélek működésének feltárásával. Így találtam rá a különleges ConsciousnessCoaching® Akadémiára, amelyet Belgiumban, valamint Hollandiában végeztem el.(erről bővebben a Coaching menü alatt olvashat)

A mindennapi életben, valamint coaching folyamatok során is azt tapasztaltam, hogy a folyamatos konfliktushelyzetek nagyon erősen befolyásolják a hangulatunkat, az egész életünket csupán azért, mert nem tudjuk, hogyan kezeljük őket. Ekkor találkoztam a mediáció módszerével, amely nagy hatással volt rám, megmutatta számomra, hogy lehet másképpen is kezelni a konfliktusokat, nemcsak rombolással, vagy folyamatos küzdelemmel. A mediáció folyamatának részletes megismerése során ráeszméltem, hogy a coachinggal összekapcsolódó módszerről van szó, hiszen mindkettő során a jelenben dolgozunk -jövőorientált céllal- azért, hogy a saját magunk, valamint környezetünk világát széppé varázsoljuk, és így tudjunk mindinkább értékes és szeretetteli életet élni. Nekem szép és izgalmas élmény, hogy ennek az önfeltáró folyamatnak a részese lehetek. Számomra ez nem csupán a szakmai kiteljesedés, hanem küldetés. Ezúton is köszönöm mindazoknak, akik bizalmukba fogadtak, és bizonyos helyzetekben, az életük egy szakaszán kísérőjük lehettem. 

 

Nyelvismeret

angol, német, spanyol

 

Szervezeti tagságok

Országos Mediációs Intézet (OME) - rendes tag

ICF Coach Klub

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium - Regisztrált Közvetítő (mediátor)  

 

 


Gaál Nikolett

 Marketing és kommunikációs vezető, Program-koordinátor 


 

 

Gaál Nikolett

Mottó

"Tudásunk csupák egy csepp, amit nem tudunk az egy egész óceán." (Isaac Newton)

Végzettség

okleveles környezetkutató I okleveles meteorológus

 

Szakmai tevékenység

Még kisgyerekként édesapám beültetett egy vitorláshajóba. Így kezdtem el vonzódni a víz és a légkör felé. Általános iskolás koromban már tudtam, hogy a levegő folyamatait szeretném megérteni, felfedezni és kutatni. Eltökéltségemet tudatosan vittem végig a gimnáziumon keresztül a diplomáig, ahol is környezetkutató alapdiploma megszerzése után meteorológusként tanultam tovább. Az egyetem alatt kiélhettem kutatási vágyaimat, melyet publikációim és tanulmányi verseny eredményeim tükröznek.

Nyelvismeret

angol, német

 


Dr. Onozó Emese

Külsős partner 

Mediátor, Ügyvéd


 

Dr. Onozó Emese, mediátor, ügyvéd Személyes küldetés

Célom a munkám során segíteni azoknak, akik elfogadják a tanácsot, képesek segíteni magukon és hajlanak a változásra.

 

Mottó

"Az emberek utaznak, hogy csodálkozzanak a hegyek magasságán, a tenger óriás hullámain, a folyók hosszú kanyarulatain, az óceánok mérhetetlen kiterjedésén, a csillagok mozgásán az égen, és csodálkozás nélkül mennek el önmaguk mellett." (Szent Ágoston)

 

Végzettség

szakvizsgázott jogász, mediátor

 

Szakmai tevékenység

Az LAURUS Fejlesztő Intézet közreműködő munkatársaként kutatom azt az utat, ami a belső erőhöz, békéhez, bizonyossághoz, a „vagyok, aki vagyok” állapothoz vezet. Saját példámon, tapasztalataimon keresztül igyekszem eszközt adni, mindenkinek a saját személyiségére szabottan. A legfontosabbnak azt tartom, hogy legyen elég bátorságunk és elhatározásunk, kitartásunk haladni az Úton, hogy lebontsuk a személyiségünkre rakódott terheket - és ez nem kevesebb, mint egy egész életen át tartó kirándulás.
Meggyőződésem, hogy a Laurus Fejlesztő Intézet képes mindenkinek segíteni, hogy megtalálja a megfelelő eszközt a saját sikere, igazi boldogsága eléréséhez.
Tapasztalataimat a segítő szakmában és a szelíd konfliktuskezelésben a Család Gyermek Ifjúság Kiemeltem Közhasznú Szervezet Mediációs- és Jogi Iroda illetve a REMEK (Resztoratív és Mediációs Konfliktuskezelő) Munkacsoport keretein belül szereztem. Ügyvédi Irodám elérhetősége www.dr-onozo.hu

 

Nyelvismeret

angol, német

 


 

 • Laurus Fejlesztő Intézet
 • Laurus Fejlesztő Intézet
 • Laurus Fejlesztő Intézet
 • Virág
 • Laurus Fejlesztő Intézet
 • Gulácsi Bernadett
 • Laurus Fejlesztő Intézet
 • Laurus Fejlesztő Intézet
 • Laurus Fejlesztő Intézet
 • Virág
 • Laurus Fejlesztő Intézet
 • Gulácsi Bernadett
Dr. Gulácsi Bernadett

Dr. Gulácsi Bernadett

Intézetvezető

A LAURUS Fejlesztő Intézet örömmel várja megkeresését coaching és mediációs szol- gáltatásainkkal kapcsolatban, hogy az Ön fejlődését is támogassuk.


Coaching | magánszemélyek és cégek részére Coaching | magánszemélyek és cégek részére

A coaching egy személyes fejlesztő módszer, amivel segítünk ügyfeleinknek megtalálni saját személyes céljaikat munkájukban és magánéletükben, és támogatjuk ezen az úton elindulni.

 
A coaching segítségével magabiztosabbnak, sikeresebbnek érzi magát. Life-coaching szolgáltatásunk keretében inspirációt kap és a céljaira való fókuszálásban, fejlődésben támogatjuk, míg stílus coaching keretében segítünk, hogy az elért változások a külvilág számára is érzelkelhetőek legyenek és megújult külsejével még magabiztosabb és eredményesebb legyen. További szolgáltatásaink között segítünk én-márkája kialakításában is, hogy megfelelő kommunikációval üzleti sikereket érjen el.

 

A coaching nem terápia és nem is tanácsadás. A jelenre és a jövőre fókuszálunk és nem mondjuk meg ügyfeleinknek, hogy mit csináljanak, hiszen nincs is egységes recept, hanem eszközöket adunk, hogy ügyfeleink maguknak segíthessenek és a folyamamtosan változó világban talán ez a legfontosabb. tovább

A coaching egy olyan személyes fejlesztő módszer a cégek számára, amely inspiráló légkörben a vezetők fejlesztésében és a szervezet hatékonyságának növelésében nyújt segítséget. A coaching megoldás- és eredményorientált, professzionális munkakapcsolat, amely során a coach elősegíti, hogy ügyfele hatékonyabban valósítsák meg céljait, miközben tanul és fejlődik.


Az executive coaching  és business coaching során a beszélgetések alkalmával  a coachee fejlesztheti a vezetői problémamegoldó, konfliktuskezelő, kommunikációs képességét, folyamatszervezési- és időgazdálkodási módszereit, tárgyalási-, előadói stílusát, valamint a szervezeti tényezőkön kívül a személyes hozzáállásnak, az érzelmeknek, a céloknak és a személyes  életstratégiáknak is nagy jelentősége van. A coach a folyamat során nem tanácsot ad, hiszen ügyfele nem egy tanácstalan ember, hanem egy sikeres döntéshozó vezető, akinek azért van szüksége coachra, hogy még sikeresebb legyen! tovább

Mediáció | magánszemélyek és cégek részére

A mediáció a viták rendezésének olyan békés módja, amelyben a szemben álló felek egy független és elfogulatlan szakértő személy, a mediátor segítségével hoznak létre egyezséget. A mediációs eljárás magánszemélyek számára sokkal gyorsabb, békésebb, hatékonyabb és költségkímélőbb, mint a hosszan tartó pereskedés.

A mediáció sokat tud segíteni többek között párkapcsolati illetve családon belüli konfliktusok esetén. Érdemes mediátorhoz fordulni, ha problémák vannak a házasságában, úgy érzi nem tud már párjával kommunikálni vagy szeretné rendbe hozni kapcsolatukat. Amennyiben már  eldöntötték, hogy elválnak és szeretnék a válást gyorsan és intelligensen lebonyolítani, válási mediációval egy közvetítő segítségével a saját maguk is megegyezhetnek a feltételekről és nem egy hosszas bírósági eljárásban döntenek majd jövőjükről. Természetesen alkalmazható a mediáció az élet más területén is, mint például az iskolai konfliktusok esetén.

Amennyiben úgy dönt, hogy konfliktusát szeretné gyorsan, hatékonyan, kulturált és költségkímélő megoldással rendezni, a LAURUS Fejlesztő Intézet tapasztalt mediátorai örömmel állnak rendelkezésékre. tovább

Amennyiben munkahelyén, cégében vagy abban a szervezetben, ahol dolgozik, konfliktusok merülnek fel a szervezeten belül vagy külső partnerekkel és szeretné a helyzetet békésen és gyorsan rendezni, a mediáció kiváló lehetőséget biztosít.


Gazdasági mediációval gyorsan és alacsony költségekkel lehet rendezni az üzleti-, kereskedelmi- és a pénzügyi vitákat egy harmadik közvetítő fél bevonásával. Ezekben a helyzetekben különös jelentősége van a gyors döntéshozatalnak, a kiépített kapcsolatrendszer és a jó hírnév fenntartásának, ezért az üzleti mediáció széles körben alkalmazható, például vitába keveredett üzleti partnerek között, cégvezetésen belüli személyi problémák, munkaügyi konfliktusok, vagy hibás teljesítésből illetve nemfizetésből eredő követéskezelés megoldására. A bírósági úttal szemben a mediációs eljárás során az elhangzott információk a felek között maradnak és hosszas pereskedés helyett a felek saját maguk hozhatnak döntés. tovább