COACHING MEDIÁCIÓ

"EGY-MÁS-KÖZT" Vezetői Tudásmegosztó Műhely

Műhelymunka programunk újdonság a magyarországi szervezetfejlesztés piacán. A módszer lényege, hogy a felhalmozódott üzleti tapasztalatot, tudást egy zárt közösségben megosszuk, úgy hogy abból a csoport egésze profitál.
Egy-Más-Közt – egy közösségi tér – mert mindenkinek van problémája, amit egyedül nem tud megoldani és van olyan tapasztalata, ami másoknak hasznos lehet.

Egy-Más-Közt – közösségi tér, a tudás megosztására, közös gondolkodásra, önmagunk és mások fejlesztésére, alkotni, sikeresnek lenni, sikereket elérni, a külvilághoz sokszínűen egy közösségen keresztül kapcsolódni – mert mindenkinek van problémája, amit szeretne megoldani, hogy flow-ban érezze magát munkája közben.


A vezetők sokszor maradnak magukra vezetői feladataikkal, döntéseikkel, kételyeikkel, gyakran még a sikereikkel is, amit egyszerűen nincs kivel megosztaniuk. A faladatokra, kihívásokra adandó válaszok kulcsa pedig a vállalkozások vezetőinél van. Az viszont teljesen emberi dolog, hogy sokszor nem veszik észre, mert nincs kivel megosztani, megvitatni kételyeinket.  

Az egymás problémakörének, tapasztalatainak, jó gyakorlatának megismerése önmagában is inspiráló. Azok, akik büszkék arra, amit egy adott területen elértek és szívesen megosztják tudásukat, felgyülemlett tapasztalataikat azoknak is szükségük lehet arra, hogy megismerjék mások sikeres gyakorlatát, hogy abból újabb tudást, motivációt merítsenek további saját projektjeikhez.

A csoport számára biztonságos közeget teremtünk, amely megfelelő teret biztosít a tanuláshoz, a csoportban való dolgozáshoz, az érdeklődés felkeltéséhez, a kreativitás ébresztése annak érdekében, hogy bátran megosszák a tagok egymással az ötleteiket, tapasztalataikat, gondolataikat.


Kiknek szól a Vezetői Tudásmegosztó Műhely?
•    menedzsereknek, vállalkozások tulajdonosainak,
•    közép-és felső vezetőknek, operatív igazgatóknak,
•    projekt-feladatokat ellátó felelős személyeknek,
•    szakmai felelősséggel megbízott vezetőknek (pld. HR- és kommunikációs vezetők, értékesítési- és marketing-, termelési-, logisztikai- stb... vezetők).

Mit nyer vele?
1.    Sokféle perspektíva és visszajelzés
Programjaink résztvevői a gyakorlatban hasonló kihívásokkal és problémákkal találkoznak,  ugyanakkor sokféle tapasztalatokkal és látásmóddal rendelkeznek, amit megosztanak egymással és visszajelzést kapnak saját működésükre. Sok esetben azonos vagy hasonló problémakörrel érintett vezető (pld. leépítés, motivációhiány, konfliktusok, nehezen kezelhető munkatársak stb…) többféle megoldási lehetőséget tárnak fel.
2.    Hatékonyság növelése
A csoporttagok a felmerülő problémákra a számukra a leginkább megfelelő megoldást megtalálj. A tipikus csapdahelyzeteket el lehet kerülni, problémák kialakulását meg lehet előzni.
3.    Stabilitás megtalálása és növelése
Az ötleteket saját gyakorlatukban azonnal ki is próbálják, a tapasztalatokat megosztják, így válik a csoportmunka önszerveződő folyamattá.
Kiegyensúlyozottabb, döntéseiben magabiztosabb lesz.
4.    Tudást támogat és a tudatosságot segíti
Mások eseteiből is sokat tudunk tanulni, megtapasztalni, hogy értékesek vagyunk és közben új tudás kerül be a csoportba. Fejleszti szakmai önismeretünket és kompetenciáinkat.
5.    Inspiráció, motiváció a saját tevékenység végzéséhez
A csoport motiváló ereje jó hatással van személyes működésünkre.
Magasabb tudatossága lesz szakmai életében és magánéletében.
6.    Stressz- és kiégés megelőzés
Tehermentesít és energiát szabadít fel.
7.    Új szakmai kapcsolatok jönnek létre
8.    Alacsonyabb költség a többi egyéni tanácsadási és képzési formához képest
9.    Többféle módszer, technika együttes alkalmazása a csoport igényeinek megfelelően

Nincs szükség külön coach, szupervizor vagy tréning, oktatás igénybevételére.

 

Hány fős egy csoport?

12 fős csoportokban dolgozunk, ami optimális megfelelése annak a két elvárásnak, hogy a csoport munkavégzése legyen intenzív, de ugyan akkor legyen elegendő számú résztvevő, ami a csoport sokszínűségét biztosítja.


Milyen időtartamú a Vezetői Tudásmegosztó Műhely?

A program időtartama 1 év. Az egy év az a kellő időtartam, ami alatt a fejlődésnek, elért eredménynek kézzelfogható jelei kell, hogy mutatkozzanak.
A műhelymunka 12 programnapot ölel fel összesen 72 tanórában.

 

További információért és jelentkezéssért vegye fel a kapcsolatot velünk!

Kapcsolatfelvétel
  • Laurus Fejlesztő Intézet
  • Laurus Fejlesztő Intézet
  • Laurus Fejlesztő Intézet
  • Virág
  • Laurus Fejlesztő Intézet
  • Gulácsi Bernadett
Dr. Gulácsi Bernadett

Dr. Gulácsi Bernadett

Intézetvezető

A LAURUS Fejlesztő Intézet örömmel várja megkeresését coaching és mediációs szol- gáltatásainkkal kapcsolatban, hogy az Ön fejlődését is támogassuk.


Coaching | magánszemélyek és cégek részére Coaching | magánszemélyek és cégek részére

A coaching egy személyes fejlesztő módszer, amivel segítünk ügyfeleinknek megtalálni saját személyes céljaikat munkájukban és magánéletükben, és támogatjuk ezen az úton elindulni.

 
A coaching segítségével magabiztosabbnak, sikeresebbnek érzi magát. Life-coaching szolgáltatásunk keretében inspirációt kap és a céljaira való fókuszálásban, fejlődésben támogatjuk, míg stílus coaching keretében segítünk, hogy az elért változások a külvilág számára is érzelkelhetőek legyenek és megújult külsejével még magabiztosabb és eredményesebb legyen. További szolgáltatásaink között segítünk én-márkája kialakításában is, hogy megfelelő kommunikációval üzleti sikereket érjen el.

 

A coaching nem terápia és nem is tanácsadás. A jelenre és a jövőre fókuszálunk és nem mondjuk meg ügyfeleinknek, hogy mit csináljanak, hiszen nincs is egységes recept, hanem eszközöket adunk, hogy ügyfeleink maguknak segíthessenek és a folyamamtosan változó világban talán ez a legfontosabb. tovább

A coaching egy olyan személyes fejlesztő módszer a cégek számára, amely inspiráló légkörben a vezetők fejlesztésében és a szervezet hatékonyságának növelésében nyújt segítséget. A coaching megoldás- és eredményorientált, professzionális munkakapcsolat, amely során a coach elősegíti, hogy ügyfele hatékonyabban valósítsák meg céljait, miközben tanul és fejlődik.


Az executive coaching  és business coaching során a beszélgetések alkalmával  a coachee fejlesztheti a vezetői problémamegoldó, konfliktuskezelő, kommunikációs képességét, folyamatszervezési- és időgazdálkodási módszereit, tárgyalási-, előadói stílusát, valamint a szervezeti tényezőkön kívül a személyes hozzáállásnak, az érzelmeknek, a céloknak és a személyes  életstratégiáknak is nagy jelentősége van. A coach a folyamat során nem tanácsot ad, hiszen ügyfele nem egy tanácstalan ember, hanem egy sikeres döntéshozó vezető, akinek azért van szüksége coachra, hogy még sikeresebb legyen! tovább

Mediáció | magánszemélyek és cégek részére

A mediáció a viták rendezésének olyan békés módja, amelyben a szemben álló felek egy független és elfogulatlan szakértő személy, a mediátor segítségével hoznak létre egyezséget. A mediációs eljárás magánszemélyek számára sokkal gyorsabb, békésebb, hatékonyabb és költségkímélőbb, mint a hosszan tartó pereskedés.

A mediáció sokat tud segíteni többek között párkapcsolati illetve családon belüli konfliktusok esetén. Érdemes mediátorhoz fordulni, ha problémák vannak a házasságában, úgy érzi nem tud már párjával kommunikálni vagy szeretné rendbe hozni kapcsolatukat. Amennyiben már  eldöntötték, hogy elválnak és szeretnék a válást gyorsan és intelligensen lebonyolítani, válási mediációval egy közvetítő segítségével a saját maguk is megegyezhetnek a feltételekről és nem egy hosszas bírósági eljárásban döntenek majd jövőjükről. Természetesen alkalmazható a mediáció az élet más területén is, mint például az iskolai konfliktusok esetén.

Amennyiben úgy dönt, hogy konfliktusát szeretné gyorsan, hatékonyan, kulturált és költségkímélő megoldással rendezni, a LAURUS Fejlesztő Intézet tapasztalt mediátorai örömmel állnak rendelkezésékre. tovább

Amennyiben munkahelyén, cégében vagy abban a szervezetben, ahol dolgozik, konfliktusok merülnek fel a szervezeten belül vagy külső partnerekkel és szeretné a helyzetet békésen és gyorsan rendezni, a mediáció kiváló lehetőséget biztosít.


Gazdasági mediációval gyorsan és alacsony költségekkel lehet rendezni az üzleti-, kereskedelmi- és a pénzügyi vitákat egy harmadik közvetítő fél bevonásával. Ezekben a helyzetekben különös jelentősége van a gyors döntéshozatalnak, a kiépített kapcsolatrendszer és a jó hírnév fenntartásának, ezért az üzleti mediáció széles körben alkalmazható, például vitába keveredett üzleti partnerek között, cégvezetésen belüli személyi problémák, munkaügyi konfliktusok, vagy hibás teljesítésből illetve nemfizetésből eredő követéskezelés megoldására. A bírósági úttal szemben a mediációs eljárás során az elhangzott információk a felek között maradnak és hosszas pereskedés helyett a felek saját maguk hozhatnak döntés. tovább