Online coaching

Írjon nekünk, amennyiben elakadt munkájában, magánéletében vagy konfliktusát szeretné rendezni, de nem tudja, hogyan induljon el. Szakértőnk örömmel válaszol, ha kérdése van vagy tanácsra van szüksége.


A publikus kérdések szakértőnk válaszával együtt megjelennek honlapunkon, így többi olvasónknak is támpontot nyújtanak hasonló probléma esetén. A tanácsadás nem teljeskörű, amennyiben kérdése nem publikus vagy komplex válaszadást igényel, munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot.


Kérdezzen most, hogy mielőbb segíthessünk Önnek!

 

Kérdezze szakértőnket!

1

Kérdés

Kedves Bernadett! Párommal úgy döntöttünk, hogy szeretnénk elválni és békésen rendezni a felmerülő kérdéseket. Tud Ön ebben segíteni nekünk? Kiss Anna Mónika

Válasz

Kedves Kiss Anna Mónika!

Természetesen tudunk segíteni Önöknek a válási mediációban, és az már egy külön nagy döntés és jó jel, hogy békésen szeretnék a femerülő kérdéseket rendezni. A válás mindig egy nehéz folyamat, de a mediáció nagyon sokat szokott segíteni ügyfeleinknek, hogy közös megoldást hozzanak és rövid idő alatt kevesebb költség mellett rendezzék konfliktusukat. Munkatársunk hamarosan felveszi a kapcsolatot Önnel, hogy a további részleteket egyeztessük és segítséget nyújtsunk.

Üdvözlettel:

Dr. Gulácsi Bernadett

 


2

Kérdés

Kedves Bernadett!

Prezentáció tartásában szeretném segítségét kérni, mivel ez mindig is problémát okozott számomra, de munkakörömhöz elengedhetetlen, hogy előadást tartsak. Kérem adjon néhány hasznos tanácsot, tippet, ami segíthetne nekem. Előre is köszönöm!

Máthé Gábor, ügyvezető

Válasz

Kedves Gábor!

Prezentáció tartásakor sokat segíthet, ha már az előadás előtt van lehetőség megnézni a helyszínt és elképzeli, hogy a színpadon állva a legjobbat hozza ki magából és a közönség érdeklődve hallgatja. Ez a pozitív vizualizáció nagyon sokat tud segíteni és erősíti az önbizalmat. Érdemes tanulni a legjobbaktól is, megfigyelni példaképeket és feljegyezni, mitől válnak ők jó előadóvá, illetve fontos odafigyelni testbeszédünkre és hangunkra is, mivel a szavak súlya a meggyőzés tudományában csupán 7%. Nagyon sok olyan további módszer és technika létezik, amivel fejleszteni lehet a prezentációs készséget, amennyiben tartós változást szeretne elérni és még magabiztosabbnak lenni, javaslom Önnek coaching szolgáltatásunkat.

Üdvözlettel: Dr. Gulácsi Bernadett


3

Kérdés

Tisztelt LAURUS! Érdeklődnék, hogy a közvetítői eljárás során a mediátor titoktartásra kötelezett-e. K. Katalin

Válasz

Kedves Katalin!

A mediátort  a mediációs eljárás alatt teljes titoktartás kötelezi, ebből következően tanúként sem idézhető bírósági eljárásban az adott témában. A közvetítői eljárásról további információt talál honlapunkon, de személyes konzultáció keretében is nagyon szívesen válaszolunk további kérdéseire.

Üdvözlettel: Dr. Gulácsi Bernadett

 


4

Kérdés

Elég stresszes az életem és arra szeretnék választ kapni, hogy honnan tudhatom, hogy ez olyan szintet ért el, hogy azzal komolyabban foglalkoznom kell. Tudnak Önök ebben segíteni?

Hankó Gábor

Válasz

Kedves Gábor!

A stressznek nagyon sokféle tünete lehet, amelyek egy része testi tünet, mint a fejfájás, hátfájás, bőrtünetek, gyomorbántalmak vagy mellkasi fájdalom, de léteznek érzelmi tünetek is, mint a lehangoltság, ingerlékenység, illetve a stressznek vannak mentális és viselkedésbeli tüntetei is. Coaching szolgáltatásainkkkal segíteni tudunk először a tünetek és a kiváltó okok beazonosításában, majd az okok megszüntetésében vagy legalább csökkentésében.

Kérem vegye fel a kapcsolatot velünk, hogy mielőbb segíthessünk Önnek!

Üdvözlettel: Dr. Gulácsi Bernadett


5

Kérdés

Kedves Bernadett,

Csoportos szupervízió érdekelne és szeretném tudni, hogy mikor indul a következő csoport és mik a részvétel feltételei.

Előre is köszönöm válaszát!

Mónika

Válasz

Kedves Mónika!

 

Köszönjük érdeklődését csoportos szupervízió iránt. Csoportokat folyamatosan indítunk, a következő csoportunk április 25-én indul és szerdán délután 6 órakor lesznek az ülések. A jelentkezőkkel mindig tartunk előtte egy személyes interjút, hogy jobban megismerhessük egymást, kérem keressen fel minket az időpont egyeztetés miatt.

 

További szép napot kívánok!

 

Bernadett


Kérdezze szakértőnket!
  • Laurus Fejlesztő Intézet
  • Laurus Fejlesztő Intézet
  • Laurus Fejlesztő Intézet
  • Virág
  • Laurus Fejlesztő Intézet
  • Gulácsi Bernadett
Dr. Gulácsi Bernadett

Dr. Gulácsi Bernadett

Intézetvezető

A LAURUS Fejlesztő Intézet örömmel várja megkeresését coaching és mediációs szol- gáltatásainkkal kapcsolatban, hogy az Ön fejlődését is támogassuk.


Coaching | magánszemélyek és cégek részére Coaching | magánszemélyek és cégek részére

A coaching egy személyes fejlesztő módszer, amivel segítünk ügyfeleinknek megtalálni saját személyes céljaikat munkájukban és magánéletükben, és támogatjuk ezen az úton elindulni.

 
A coaching segítségével magabiztosabbnak, sikeresebbnek érzi magát. Life-coaching szolgáltatásunk keretében inspirációt kap és a céljaira való fókuszálásban, fejlődésben támogatjuk, míg stílus coaching keretében segítünk, hogy az elért változások a külvilág számára is érzelkelhetőek legyenek és megújult külsejével még magabiztosabb és eredményesebb legyen. További szolgáltatásaink között segítünk én-márkája kialakításában is, hogy megfelelő kommunikációval üzleti sikereket érjen el.

 

A coaching nem terápia és nem is tanácsadás. A jelenre és a jövőre fókuszálunk és nem mondjuk meg ügyfeleinknek, hogy mit csináljanak, hiszen nincs is egységes recept, hanem eszközöket adunk, hogy ügyfeleink maguknak segíthessenek és a folyamamtosan változó világban talán ez a legfontosabb. tovább

A coaching egy olyan személyes fejlesztő módszer a cégek számára, amely inspiráló légkörben a vezetők fejlesztésében és a szervezet hatékonyságának növelésében nyújt segítséget. A coaching megoldás- és eredményorientált, professzionális munkakapcsolat, amely során a coach elősegíti, hogy ügyfele hatékonyabban valósítsák meg céljait, miközben tanul és fejlődik.


Az executive coaching  és business coaching során a beszélgetések alkalmával  a coachee fejlesztheti a vezetői problémamegoldó, konfliktuskezelő, kommunikációs képességét, folyamatszervezési- és időgazdálkodási módszereit, tárgyalási-, előadói stílusát, valamint a szervezeti tényezőkön kívül a személyes hozzáállásnak, az érzelmeknek, a céloknak és a személyes  életstratégiáknak is nagy jelentősége van. A coach a folyamat során nem tanácsot ad, hiszen ügyfele nem egy tanácstalan ember, hanem egy sikeres döntéshozó vezető, akinek azért van szüksége coachra, hogy még sikeresebb legyen! tovább

Mediáció | magánszemélyek és cégek részére

A mediáció a viták rendezésének olyan békés módja, amelyben a szemben álló felek egy független és elfogulatlan szakértő személy, a mediátor segítségével hoznak létre egyezséget. A mediációs eljárás magánszemélyek számára sokkal gyorsabb, békésebb, hatékonyabb és költségkímélőbb, mint a hosszan tartó pereskedés.

A mediáció sokat tud segíteni többek között párkapcsolati illetve családon belüli konfliktusok esetén. Érdemes mediátorhoz fordulni, ha problémák vannak a házasságában, úgy érzi nem tud már párjával kommunikálni vagy szeretné rendbe hozni kapcsolatukat. Amennyiben már  eldöntötték, hogy elválnak és szeretnék a válást gyorsan és intelligensen lebonyolítani, válási mediációval egy közvetítő segítségével a saját maguk is megegyezhetnek a feltételekről és nem egy hosszas bírósági eljárásban döntenek majd jövőjükről. Természetesen alkalmazható a mediáció az élet más területén is, mint például az iskolai konfliktusok esetén.

Amennyiben úgy dönt, hogy konfliktusát szeretné gyorsan, hatékonyan, kulturált és költségkímélő megoldással rendezni, a LAURUS Fejlesztő Intézet tapasztalt mediátorai örömmel állnak rendelkezésékre. tovább

Amennyiben munkahelyén, cégében vagy abban a szervezetben, ahol dolgozik, konfliktusok merülnek fel a szervezeten belül vagy külső partnerekkel és szeretné a helyzetet békésen és gyorsan rendezni, a mediáció kiváló lehetőséget biztosít.


Gazdasági mediációval gyorsan és alacsony költségekkel lehet rendezni az üzleti-, kereskedelmi- és a pénzügyi vitákat egy harmadik közvetítő fél bevonásával. Ezekben a helyzetekben különös jelentősége van a gyors döntéshozatalnak, a kiépített kapcsolatrendszer és a jó hírnév fenntartásának, ezért az üzleti mediáció széles körben alkalmazható, például vitába keveredett üzleti partnerek között, cégvezetésen belüli személyi problémák, munkaügyi konfliktusok, vagy hibás teljesítésből illetve nemfizetésből eredő követéskezelés megoldására. A bírósági úttal szemben a mediációs eljárás során az elhangzott információk a felek között maradnak és hosszas pereskedés helyett a felek saját maguk hozhatnak döntés. tovább