COACHING MEDIÁCIÓ
Párkapcsolati, családi mediáció

Párkapcsolati, családi mediáció

A családi mediáció a családion belüli viták, konfliktusok és az megromlott kapcsolatok rendezésének alternatív módja. A módszer kiválóan alkalmas házassági krízisek áthidalására, párkapcsolati problémák vagy akár szülő-gyermek konfliktusok megoldására. Felgyorsult világunkban és az internet elterjedésével egyre kevesebb időt szánunk egymásra és tartalmas beszélgetésekre és ez konfliktusok forrásává is válhat, és kikezdheti a legerősebb családi kapcsolatokat is.

 

A felgyülemlő feszültségekkel, problémákkal gyakran nem nézünk szembe, inkább nem veszünk tudomást, majd amikor már elér egy elviselhetetlen állapotot, a felek már nem tudnak egymással kommunikálni és békésen rendezni a  kezdetben még aprónak tűnő vitát, ekkor tud segíteni egy külső, pártatlan fél, a mediátor.

 

Szülő-kamasz konfliktusok kezelése

Szülő-kamasz konfliktusok rendezésének célja, hogy csökkenjen a szülő és gyerek közötti feszültség, kapcsolatuk javuljon és harmonikusan élhessen a család. A mediáció nagy előnye ebben az esetben az eljárás gyorsasága más folyamathoz képest, ugyanis a kamasz nem hajlandó egy-két alkalomnál többször eljönni, másrészt a szülők közül is az egyik mindig nagyon elfoglalt, a kapcsolat rendezése viszont nagyon sürgető. Mindezek érdekében segítjük a kommunikációt a gyerek és a szülők között, igyekszünk megelőzni az indulatok esetleges megjelenését vagy minimálisra csökkentjük azokat és a problémák okaira és megoldására koncentrálunk.

 

Párkapcsolati mediáció

Párkapcsolati mediáció akkor javasolt, ha az egymással megromlott viszonyban lévő házastársak, élettársak, partnerek, indulatos és hasztalan vitáikat már nem tudják maguk között rendezni, de ezek a problémák még nem olyan súlyúak, hogy a felek a kapcsolatot fel akarják számolni, sőt, annak helyreállítására törekednek.


A mediáció során egy harmadik, semleges fél segíti a feleket a kommunikációban, közösen feltárják a konfliktus mögött húzódó szükségleteket és érdekeket, és azokat megoldva helyreálljon a harmonikus párkapcsolat. A párkapcsolati mediáció keretei között az addig ismétlődő vitában őrlődő felek konfliktusukat  bizalmasan, diszkréten, valós érdekeiket  szem előtt tartva rendezhetik és ezáltal a feszültségekkel, szorongásokkal teli időszakok helyett boldog, kiegyensúlyozott életet élhetnek.

 

A párkapcsolati mediáció célja:

 • a párok minél hamarabb túltegyék magukat a múlt fájdalmas eseményein, és az energiáikat a sorsuk és a kapcsolatuk jövőjének jobbá alakítására fordítsák,
 • a felek rendezhessék az elrontott kapcsolataikat diszkrét körülmények között a meglévő problémák tisztázásával,
 • a párok áthidalhassák a házassági, párkapcsolati  kríziseiket és
 • kapcsolatuk harmonikusabb és boldogabb legyen.

 

A párkapcsolati mediációban a felek segítséget kapnak, hogy:
 • tisztázzák a múlt eseményeit,
 • megtanuljanak beszélni érzéseikről,
 • feltárják a közöttük lévő probléma kiváltó okait és képesek legyenek azokat kiküszöbölni,
 • megkeressék kapcsolatuk értékeit és ezekre alapozva újjáépítsék kapcsolatukat.
 
Kapcsolataink értékének megőrzése mindenki számára elengedhetetlen. Amennyiben közeli hozzátartozójával, családtagjával konfliktusa van, ha hagyja, hogy elmérgesedjen a vita, a LAURUS Fejlesztő Intézet közvetítői segítenek, hogy problémájukat rendezzék és harmonikus kapcsolatuk legyen!

 

Kapcsolatfelvétel
 • Laurus Fejlesztő Intézet
 • Laurus Fejlesztő Intézet
 • Laurus Fejlesztő Intézet
 • Virág
 • Laurus Fejlesztő Intézet
 • Gulácsi Bernadett
Dr. Gulácsi Bernadett

Dr. Gulácsi Bernadett

Intézetvezető

A LAURUS Fejlesztő Intézet örömmel várja megkeresését coaching és mediációs szol- gáltatásainkkal kapcsolatban, hogy az Ön fejlődését is támogassuk.


Coaching | magánszemélyek és cégek részére Coaching | magánszemélyek és cégek részére

A coaching egy személyes fejlesztő módszer, amivel segítünk ügyfeleinknek megtalálni saját személyes céljaikat munkájukban és magánéletükben, és támogatjuk ezen az úton elindulni.

 
A coaching segítségével magabiztosabbnak, sikeresebbnek érzi magát. Life-coaching szolgáltatásunk keretében inspirációt kap és a céljaira való fókuszálásban, fejlődésben támogatjuk, míg stílus coaching keretében segítünk, hogy az elért változások a külvilág számára is érzelkelhetőek legyenek és megújult külsejével még magabiztosabb és eredményesebb legyen. További szolgáltatásaink között segítünk én-márkája kialakításában is, hogy megfelelő kommunikációval üzleti sikereket érjen el.

 

A coaching nem terápia és nem is tanácsadás. A jelenre és a jövőre fókuszálunk és nem mondjuk meg ügyfeleinknek, hogy mit csináljanak, hiszen nincs is egységes recept, hanem eszközöket adunk, hogy ügyfeleink maguknak segíthessenek és a folyamamtosan változó világban talán ez a legfontosabb. tovább

A coaching egy olyan személyes fejlesztő módszer a cégek számára, amely inspiráló légkörben a vezetők fejlesztésében és a szervezet hatékonyságának növelésében nyújt segítséget. A coaching megoldás- és eredményorientált, professzionális munkakapcsolat, amely során a coach elősegíti, hogy ügyfele hatékonyabban valósítsák meg céljait, miközben tanul és fejlődik.


Az executive coaching  és business coaching során a beszélgetések alkalmával  a coachee fejlesztheti a vezetői problémamegoldó, konfliktuskezelő, kommunikációs képességét, folyamatszervezési- és időgazdálkodási módszereit, tárgyalási-, előadói stílusát, valamint a szervezeti tényezőkön kívül a személyes hozzáállásnak, az érzelmeknek, a céloknak és a személyes  életstratégiáknak is nagy jelentősége van. A coach a folyamat során nem tanácsot ad, hiszen ügyfele nem egy tanácstalan ember, hanem egy sikeres döntéshozó vezető, akinek azért van szüksége coachra, hogy még sikeresebb legyen! tovább

Mediáció | magánszemélyek és cégek részére

A mediáció a viták rendezésének olyan békés módja, amelyben a szemben álló felek egy független és elfogulatlan szakértő személy, a mediátor segítségével hoznak létre egyezséget. A mediációs eljárás magánszemélyek számára sokkal gyorsabb, békésebb, hatékonyabb és költségkímélőbb, mint a hosszan tartó pereskedés.

A mediáció sokat tud segíteni többek között párkapcsolati illetve családon belüli konfliktusok esetén. Érdemes mediátorhoz fordulni, ha problémák vannak a házasságában, úgy érzi nem tud már párjával kommunikálni vagy szeretné rendbe hozni kapcsolatukat. Amennyiben már  eldöntötték, hogy elválnak és szeretnék a válást gyorsan és intelligensen lebonyolítani, válási mediációval egy közvetítő segítségével a saját maguk is megegyezhetnek a feltételekről és nem egy hosszas bírósági eljárásban döntenek majd jövőjükről. Természetesen alkalmazható a mediáció az élet más területén is, mint például az iskolai konfliktusok esetén.

Amennyiben úgy dönt, hogy konfliktusát szeretné gyorsan, hatékonyan, kulturált és költségkímélő megoldással rendezni, a LAURUS Fejlesztő Intézet tapasztalt mediátorai örömmel állnak rendelkezésékre. tovább

Amennyiben munkahelyén, cégében vagy abban a szervezetben, ahol dolgozik, konfliktusok merülnek fel a szervezeten belül vagy külső partnerekkel és szeretné a helyzetet békésen és gyorsan rendezni, a mediáció kiváló lehetőséget biztosít.


Gazdasági mediációval gyorsan és alacsony költségekkel lehet rendezni az üzleti-, kereskedelmi- és a pénzügyi vitákat egy harmadik közvetítő fél bevonásával. Ezekben a helyzetekben különös jelentősége van a gyors döntéshozatalnak, a kiépített kapcsolatrendszer és a jó hírnév fenntartásának, ezért az üzleti mediáció széles körben alkalmazható, például vitába keveredett üzleti partnerek között, cégvezetésen belüli személyi problémák, munkaügyi konfliktusok, vagy hibás teljesítésből illetve nemfizetésből eredő követéskezelés megoldására. A bírósági úttal szemben a mediációs eljárás során az elhangzott információk a felek között maradnak és hosszas pereskedés helyett a felek saját maguk hozhatnak döntés. tovább