COACHING MEDIÁCIÓ

Egyéni és csoportos szupervízió

A szupervízió a szakmai személyiség és kompetencia fejlesztésének egyik leghatékonyabb eszköze, fókuszában a szakmai személyiség és a hivatását gyakorló szakember áll.
A szupervízió egy speciális tanulási forma, ami a szupervizált fejlődését és szakmai hatékonyságának növekedését szolgálja azáltal, hogy segít rátekinteni egy új perspektívából a saját működésünkre és tudatosítja a feszültséggel teli helyzet okát.
Mire jó a szupervízió?

A szakmai személyes kompetenciafejlesztés során a szupervízió képes megújítani azokat az erőket, amelyekkel együtt dolgozunk, megőrzi és fejleszti lelki stabilitásunk, megvéd a kiégéstől, és megerősíti a szupervizált mentális egészségét és hatékonyságát.
A szupervízió tehát a szakmáját gyakorló embert hivatott támogatni abban, hogy a munkája során megélt elakadásokat megvizsgálja, megértse, és feloldja, ezáltal fejlődik a szupervizált önismerete és önreflexiója.

Hogyan működik a szupervízió?

A szupervízió lényegi működési eleme a reflexió és a szupervizor reflektív jelenléte, ami rengeteg új felismerést ad és segíti a szupervizált önismeretének mélyülését azáltal, hogy a szupervizált kimozdul a kényelmi zónájából és kívülről tud ránézni saját szakmai működésére és nehézségeire. A szupervízió során a szupervizor változatos módszereket alkalmaz a pszichológia eszköztárából tiszteletben tartva azonban a kompetenciahatárokat.

Mi az eset a szupervízióban?

Szupervízióban eset lehet minden olyan helyzet, ami a szakmai tevékenységünk során feszültséget jelent számunkra, lehet az a szakmai identitásunk, szakmai krízisek, karrierépítés kérdései, kiégés, kliensünkkel való nehézségeink, kollegáinkkal vagy a szervezeti hierarchiából adódó konfliktusok és minden olyan nehézség, ami a hivatásunk gyakorlása közben jelentkezik.

Kinek hasznos a szupervízió?

Összességében elmondható, hogy a szupervízió alkalmazása nélkülözhetetlen nemcsak a segítő foglalkozásúak számára, hanem mindenkinek aki a személyiségével dolgozik, akár profit, nonprofit, szociális vagy pedagógiai területen, hiszen a személyiségünk is ugyanolyan munkaeszközünk mint akár egy számítógép, telefon vagy egy gépjármű, azt is karban kell tartani és fejleszteni kell, hogy minél hatékonyabban és könnyedebben tudjunk dolgozni vele.

Amennyiben úgy érzi, hogy szakmai személyiségét fejlesztené és szeretné jobban megérteni a feszültséget okozó helyzeteket munkájában, vegye fel a kapcsolatot a LAURUS Fejlesztő Intézet profi csapatával!
 
Egyéni és csoportos szupervíziót is folyamatosan tartunk, részletekről kérem érdeklődjön a Kapcsolatfelvétel pont alatt!

Kapcsolatfelvétel
  • Laurus Fejlesztő Intézet
  • Laurus Fejlesztő Intézet
  • Laurus Fejlesztő Intézet
  • Virág
  • Laurus Fejlesztő Intézet
  • Gulácsi Bernadett
Dr. Gulácsi Bernadett

Dr. Gulácsi Bernadett

Intézetvezető

A LAURUS Fejlesztő Intézet örömmel várja megkeresését coaching és mediációs szol- gáltatásainkkal kapcsolatban, hogy az Ön fejlődését is támogassuk.


Coaching | magánszemélyek és cégek részére Coaching | magánszemélyek és cégek részére

A coaching egy személyes fejlesztő módszer, amivel segítünk ügyfeleinknek megtalálni saját személyes céljaikat munkájukban és magánéletükben, és támogatjuk ezen az úton elindulni.

 
A coaching segítségével magabiztosabbnak, sikeresebbnek érzi magát. Life-coaching szolgáltatásunk keretében inspirációt kap és a céljaira való fókuszálásban, fejlődésben támogatjuk, míg stílus coaching keretében segítünk, hogy az elért változások a külvilág számára is érzelkelhetőek legyenek és megújult külsejével még magabiztosabb és eredményesebb legyen. További szolgáltatásaink között segítünk én-márkája kialakításában is, hogy megfelelő kommunikációval üzleti sikereket érjen el.

 

A coaching nem terápia és nem is tanácsadás. A jelenre és a jövőre fókuszálunk és nem mondjuk meg ügyfeleinknek, hogy mit csináljanak, hiszen nincs is egységes recept, hanem eszközöket adunk, hogy ügyfeleink maguknak segíthessenek és a folyamamtosan változó világban talán ez a legfontosabb. tovább

A coaching egy olyan személyes fejlesztő módszer a cégek számára, amely inspiráló légkörben a vezetők fejlesztésében és a szervezet hatékonyságának növelésében nyújt segítséget. A coaching megoldás- és eredményorientált, professzionális munkakapcsolat, amely során a coach elősegíti, hogy ügyfele hatékonyabban valósítsák meg céljait, miközben tanul és fejlődik.


Az executive coaching  és business coaching során a beszélgetések alkalmával  a coachee fejlesztheti a vezetői problémamegoldó, konfliktuskezelő, kommunikációs képességét, folyamatszervezési- és időgazdálkodási módszereit, tárgyalási-, előadói stílusát, valamint a szervezeti tényezőkön kívül a személyes hozzáállásnak, az érzelmeknek, a céloknak és a személyes  életstratégiáknak is nagy jelentősége van. A coach a folyamat során nem tanácsot ad, hiszen ügyfele nem egy tanácstalan ember, hanem egy sikeres döntéshozó vezető, akinek azért van szüksége coachra, hogy még sikeresebb legyen! tovább

Mediáció | magánszemélyek és cégek részére

A mediáció a viták rendezésének olyan békés módja, amelyben a szemben álló felek egy független és elfogulatlan szakértő személy, a mediátor segítségével hoznak létre egyezséget. A mediációs eljárás magánszemélyek számára sokkal gyorsabb, békésebb, hatékonyabb és költségkímélőbb, mint a hosszan tartó pereskedés.

A mediáció sokat tud segíteni többek között párkapcsolati illetve családon belüli konfliktusok esetén. Érdemes mediátorhoz fordulni, ha problémák vannak a házasságában, úgy érzi nem tud már párjával kommunikálni vagy szeretné rendbe hozni kapcsolatukat. Amennyiben már  eldöntötték, hogy elválnak és szeretnék a válást gyorsan és intelligensen lebonyolítani, válási mediációval egy közvetítő segítségével a saját maguk is megegyezhetnek a feltételekről és nem egy hosszas bírósági eljárásban döntenek majd jövőjükről. Természetesen alkalmazható a mediáció az élet más területén is, mint például az iskolai konfliktusok esetén.

Amennyiben úgy dönt, hogy konfliktusát szeretné gyorsan, hatékonyan, kulturált és költségkímélő megoldással rendezni, a LAURUS Fejlesztő Intézet tapasztalt mediátorai örömmel állnak rendelkezésékre. tovább

Amennyiben munkahelyén, cégében vagy abban a szervezetben, ahol dolgozik, konfliktusok merülnek fel a szervezeten belül vagy külső partnerekkel és szeretné a helyzetet békésen és gyorsan rendezni, a mediáció kiváló lehetőséget biztosít.


Gazdasági mediációval gyorsan és alacsony költségekkel lehet rendezni az üzleti-, kereskedelmi- és a pénzügyi vitákat egy harmadik közvetítő fél bevonásával. Ezekben a helyzetekben különös jelentősége van a gyors döntéshozatalnak, a kiépített kapcsolatrendszer és a jó hírnév fenntartásának, ezért az üzleti mediáció széles körben alkalmazható, például vitába keveredett üzleti partnerek között, cégvezetésen belüli személyi problémák, munkaügyi konfliktusok, vagy hibás teljesítésből illetve nemfizetésből eredő követéskezelés megoldására. A bírósági úttal szemben a mediációs eljárás során az elhangzott információk a felek között maradnak és hosszas pereskedés helyett a felek saját maguk hozhatnak döntés. tovább