COACHING MEDIÁCIÓ
Válási mediáció

Amennyiben a házastársak úgy döntenek, hogy elválnak, mert mindketten elkerülhetetlennek látják a válást megromlott viszonyuk miatt, akkor is van lehetőség, hogy a költséges és idegőrlő válóper helyett, ami évekig is eltarthat, békés úton néhány nap vagy hét alatt kössenek egyezséget válási mediációval.

A válás mindig egy nehéz élethelyzet, de a mediáció segítséget nyújt, hogy a felek önmaguk rendelkezzenek és döntsenek egy közvetítő segítségével jövőbeli kapcsolatukról. A válási mediáció célja a békés elválás biztosítása annak érdekében, hogy a párok minél gyorsabban megállapodjanak a vagyoni, gyermek-elhelyezési és kapcsolattartási kérdésekben és mielőbb elkezdhessék feldolgozni az eseményeket és kialakítani a válást követő új életüket.

A válási mediáció előnyei:

• a résztvevő felek önmaguk irányítják a sorsukat, nem bízzák az életüket egy kívülálló harmadik személy ítéletére,
  • minden kérdést bizalmasan, a nyilvánosság kizárásával kezelhetnek,
  • a felek elkerülhetik a bizonytalan kimenetelű, költséges jogi eljárásokat, a krízist elmélyítő, feszültségekkel teli hónapokat, éveket,
  • a gyermekek így a lehető legkevésbé sérülnek,
  • az eljárás maximum négy hónapig tart, de általában már néhány alkalom után megállapodás születik,
  • a mediációs eljárás költségei elenyészőek a hosszan tartó bírósági eljárás ügyvédi díjai és illetékeihez képest,
  • a közvetítő közreműködésével helyreállhat a kommunikáció a felek között,
  • csak olyan megállapodás születhet, amelyben a felek közösen megegyeznek, így nyertes-nyertes helyzet születik.

Egy válás előtti- és alatti élethelyzetben fontos szempont, hogy a professzionális mediáció segít a feszültségek, szorongások oldásában, a problémák megfogalmazásában és az érdekek tisztázásában, így a megegyezés kulturált keretek között zajlik abból a célból, hogy minden érintett fél számára a leginkább előnyös megoldást megtalálják. A közvetítő nem lehet érintett vagy rokon, ezért semlegesen, pártatlanul tudja segíteni a feleket.

A válási mediáció során a feleknek a következő kérdésekben kell megállapodniuk:

• vagyonmegosztás, ingó és ingatlan,
  • lakáshasználat a válás után,
  • gyermekelhelyezés és szülői felügyelet,
  • házastársi tartás,
  • gyermektartásdíj,
  • kapcsolattartás a gyermekkel.

Mikor alkalmazható a válási mediáció?

Hasznos és eredményes lehet a  válási mediáció, ha a felek úgy érzik, hogy  együttműködve, békésen akarnak megegyezni a válás során felmerülő kérdésekről önmagukért vagy a gyermekeikért, de a problémákkal egyedül nem tudnak megbirkózni, mivel esetleg gondot okoz szót érteni egymással és olyan fontos kérdésekben, mint például a szülői felügyelet, láthatás, gyerektartás, vagyonmegosztás, nem tudnak megegyezésre jutni.
A válási perek igen nagy terhet jelentenek minden résztvevő számára, valamint kihat többi családtagjukra, környezetükre, de legfőként az érintett gyerekekre, ezért különösen fontos, hogy lehetőség szerint békésen rendezzék a konfliktusokat és találjanak egy mindenki számára elfogadható megoldást.

Amennyiben úgy látja, hogy párjával képesek megállapodni, keressenek fel minket és a LAURUS Fejlesztő Intézet tapasztalt munkatársai segítenek Önöknek válási mediációval megállapodásra jutni!

Kapcsolatfelvétel
  • Laurus Fejlesztő Intézet
  • Virág
  • Laurus Fejlesztő Intézet
  • Gulácsi Bernadett
Dr. Gulácsi Bernadett

Intézetvezető

A LAURUS Fejlesztő Intézet örömmel várja megkeresését coaching és mediációs szol- gáltatásainkkal kapcsolatban, hogy az Ön fejlődését is támogassuk.

Coaching | magánszemélyek és cégek részére Coaching | magánszemélyek és cégek részére

A coaching egy személyes fejlesztő módszer, amivel segítünk ügyfeleinknek megtalálni saját személyes céljaikat munkájukban és magánéletükben, és támogatjuk ezen az úton elindulni.

A coaching segítségével magabiztosabbnak, sikeresebbnek érzi magát. Life-coaching szolgáltatásunk keretében inspirációt kap és a céljaira való fókuszálásban, fejlődésben támogatjuk, míg stílus coaching keretében segítünk, hogy az elért változások a külvilág számára is érzelkelhetőek legyenek és megújult külsejével még magabiztosabb és eredményesebb legyen. További szolgáltatásaink között segítünk én-márkája kialakításában is, hogy megfelelő kommunikációval üzleti sikereket érjen el.

A coaching nem terápia és nem is tanácsadás. A jelenre és a jövőre fókuszálunk és nem mondjuk meg ügyfeleinknek, hogy mit csináljanak, hiszen nincs is egységes recept, hanem eszközöket adunk, hogy ügyfeleink maguknak segíthessenek és a folyamamtosan változó világban talán ez a legfontosabb. tovább

A coaching egy olyan személyes fejlesztő módszer a cégek számára, amely inspiráló légkörben a vezetők fejlesztésében és a szervezet hatékonyságának növelésében nyújt segítséget. A coaching megoldás- és eredményorientált, professzionális munkakapcsolat, amely során a coach elősegíti, hogy ügyfele hatékonyabban valósítsák meg céljait, miközben tanul és fejlődik.

Az executive coaching  és business coaching során a beszélgetések alkalmával  a coachee fejlesztheti a vezetői problémamegoldó, konfliktuskezelő, kommunikációs képességét, folyamatszervezési- és időgazdálkodási módszereit, tárgyalási-, előadói stílusát, valamint a szervezeti tényezőkön kívül a személyes hozzáállásnak, az érzelmeknek, a céloknak és a személyes  életstratégiáknak is nagy jelentősége van. A coach a folyamat során nem tanácsot ad, hiszen ügyfele nem egy tanácstalan ember, hanem egy sikeres döntéshozó vezető, akinek azért van szüksége coachra, hogy még sikeresebb legyen! tovább

Mediáció | magánszemélyek és cégek részére

A mediáció a viták rendezésének olyan békés módja, amelyben a szemben álló felek egy független és elfogulatlan szakértő személy, a mediátor segítségével hoznak létre egyezséget. A mediációs eljárás magánszemélyek számára sokkal gyorsabb, békésebb, hatékonyabb és költségkímélőbb, mint a hosszan tartó pereskedés.

A mediáció sokat tud segíteni többek között párkapcsolati illetve családon belüli konfliktusok esetén. Érdemes mediátorhoz fordulni, ha problémák vannak a házasságában, úgy érzi nem tud már párjával kommunikálni vagy szeretné rendbe hozni kapcsolatukat. Amennyiben már  eldöntötték, hogy elválnak és szeretnék a válást gyorsan és intelligensen lebonyolítani, válási mediációval egy közvetítő segítségével a saját maguk is megegyezhetnek a feltételekről és nem egy hosszas bírósági eljárásban döntenek majd jövőjükről. Természetesen alkalmazható a mediáció az élet más területén is, mint például az iskolai konfliktusok esetén.

Amennyiben úgy dönt, hogy konfliktusát szeretné gyorsan, hatékonyan, kulturált és költségkímélő megoldással rendezni, a LAURUS Fejlesztő Intézet tapasztalt mediátorai örömmel állnak rendelkezésékre. tovább

Amennyiben munkahelyén, cégében vagy abban a szervezetben, ahol dolgozik, konfliktusok merülnek fel a szervezeten belül vagy külső partnerekkel és szeretné a helyzetet békésen és gyorsan rendezni, a mediáció kiváló lehetőséget biztosít.

Gazdasági mediációval gyorsan és alacsony költségekkel lehet rendezni az üzleti-, kereskedelmi- és a pénzügyi vitákat egy harmadik közvetítő fél bevonásával. Ezekben a helyzetekben különös jelentősége van a gyors döntéshozatalnak, a kiépített kapcsolatrendszer és a jó hírnév fenntartásának, ezért az üzleti mediáció széles körben alkalmazható, például vitába keveredett üzleti partnerek között, cégvezetésen belüli személyi problémák, munkaügyi konfliktusok, vagy hibás teljesítésből illetve nemfizetésből eredő követéskezelés megoldására. A bírósági úttal szemben a mediációs eljárás során az elhangzott információk a felek között maradnak és hosszas pereskedés helyett a felek saját maguk hozhatnak döntés. tovább